Thursday, July 18, 2013

Dah Dapat Tengok Result, Alhamdulillah =')

Bismillah....


Dah 2 hari kot tido termimpi2 kan result exam. 2 hari lepas (16 Julai 2013) kawan2 fakulti lain dapat result. Semalam plak (17 Julai 2013) kawan2 satu kos dapat result. Mine masih x dapat dilihat sebab ada hutang. Dan ada konflik sket kt rumah sebab umi minta xpayah bayar lagi. Tapi, sebab risau kot2 ada subjek yang perlu ditebus (C-), saya dah buat muka semalam. Mungkin sebab itu, abah bagi RM873 untuk bayar yuran. Lepas dah bayar (guna internet banking), masih x boleh tengok result. Waaaaaaaaa. Makin jadi risau, takut2 tersalah steps and takut salah bank in pada orang lain. 


Petang dan malam semalam duk asyik reload result tapi xdapat2. Tadi alhamdulillah dah dapat check. Perkara pertama yang dicari: Subjek C- sebab hanya ada 2 minggu kot untuk tebus. Before tu dalam kepala risau sangat pada Subjek Immunology Dr. Hayati and Basic Biochemistry Dr Sim Kae Shin and Dr. Gokula Mohan sebab hari tu siyes rasa down pada 2 papers ni. (Nanti kalau kena repeat, segan nak jumpa balik Dr. Gokula sebab hari tu dia dah puji saya. Huuuuu). Tapi bak kata Dr. Fatimah Syarha dalam bukunya, manusia cepat sangat risau pada benda xpasti. Allahhhh T_T

Tak ada result yang dapat C+ ke bawah, dan subjek yang distudy pukul 1 malam sebelum exam dapat A (subjek Ulum Quran). GPA dan CGPA menaik walaupun sikit, Alhamdulillah. Kawan2 yang rapat mesti tahu betapa saya down pada musim exam hari tu. Sebelum exam ada la ayat "Saya dah xnak belajar... Nak duk rumah tanam jagung...". Kepada Allah ku panjatkan syukur. Kepada kawan2, keluarga dan tunang ku sangat2 berterima kasih pada kalian atas tunjuk ajar, nota, sokongan dsb. Kepada Umi Abah, er. Kena pergi buat sesuatu untuk tebus balik pasal semalam =')

Result segan nak ditunjuk. Hehe
Allah jua yang lebih tahu apa yang terbaik buat kita kan? Moga2 nikmat yang saya dapat hari ni bukan istidraj =')